2018 Google Seo Güncellemeleri Sonrası Sıralamalarda Değişiklik

2018 Google Seo Güncellemeleri Sonrası Sıralamalarda Değişiklik

16 Ocak 2018


2018 Google Seo Güncellemeleri ve sonrasında nedeni bilinmeyen bir şekilde sıralamaların sert bir şekilde 3 den 100 'e 100 en 39'a düşüp 50 ye yükselmesi gibi sorunlar sıkça yaşanan problem oldu.

" Şu anda herkes korku içerisinde web sitelerine spam link alanlar, paralı backlink alanlar, google'den silinenler oldukça fazla milyarlarca web sitesi google arama motorundan kaldırıldı ! "

 

Google 2018 Seo Güncellemelerinde Sıralamadan Düşmemek için yapmanız gereken 3 Altın Kural

1- Web sitenizin düşüp düşmemesine dikkat etmeyin, Şu an da google yeni algoritmalar çıkartıyor 2018 yılına girmemiz ile birlikte google image görsel aramalarına etiket olayı getirdi artık google 'ye dizine XML ile resim kaydolan site sahiplerinin resim etiketlerinden aramalar daha ön planda çıkacak 2fm34jjj4gjg.jpg gibi terimler tarihe karışacak. Onun yerine örneğin ; Ankara-web-tasarimi-yapan-firmalar.jpg tarzında bir resim eklemek google etiket sisteminde daha ön planda çıkmanızı sağlayacaktır.

2- Google yeni bir search konsol çıkarttı. Fakat daha tam olarak tüm web sitelerinde faaliyete girmedi az önce bir müşterimin web sitesinin google/webmasters ekranında yeni bir panel keşfettim ve baktığımda diğer sitelerde yoktu link şu şekilde

"https://search.google.com/search-console?utm_source=wmx&utm_medium=navigation-panel&resource_id=http://www.sample.com"

Introducing the new Search Console (beta)

http://www.example.com web sitesinin sahibine,

Search Console, Google Arama'daki varlığınızı yönetmenize yardımcı olacak yeniden tasarlanmış bir ürünü kullanımınıza sunuyor. Yeni Search Console, site sahiplerinin ve SEO'larının istedikleri araçları ve analizleri sağlamak için tepeden tırnağa yeniden oluşturuldu. Artık hangi sayfalarınızın dizine eklendiğini doğrulayabilir ve dizine ekleme hatalarını düzeltme hakkında bilgi edinebilirsiniz. Yıldan yıla karşılaştırmalar yapabilmenizi sağlayan 16 aylık veriler sayesinde Google Arama'daki performansınızı da izleyebilirsiniz.

Size yalnızca geçerli durumdaki site verilerinizde değişiklik olduğu takdirde bilgi verileceğinden, bugün yeni Search Console'u kullanarak geçerli durumunuzu kontrol etmenizi öneririz.

 

şeklinde url adresi belirdi panelimde ve kontrol ettiğimde xml yapısı tasarım vs görsel değişikliğine gidilmiş sadece xml ekleme menüsü var başka hiçbirşey yok kısacası yarım yamalak bir panel google' ye yakışmamış açıkcası. Hit Grafiği 'de eklenmiş siteniz ne kadar hit almış düşüş yaşamış onları görebiliyorsunuz sadece.

3- Yılbaşına girdiğimzi dakikadan itibaren gece 01.00 'dan itibaren google sıralamaları çok sert bir şekilde değişmeye başladı  fakat bunlardan etkilenmeyen sitelerde oldu bunun en belirgini şu şekilde 1 -2 yıllık reglenmiş domainler ve backlink sayısı az olan ( referans ip 'si ) siteler malesef sürekli dalgalanmaya girdiğini gözlemlemekteyiz fakat backlink altyapısı oturmuş bizim sitemiz gibi sağlam bir altyapıya sahip siteler sıralamadan ve dalgalanmadan etkilenmeyerek liderliğini korumaktadır.  Bizim farkımız web sitemizi 10 yıllık reglememiz oldu. Sıralamada etkilenmedik en kısa sürede web sitelerinizi 10 yıl ileriye dönük reglemenizi tavsiye ederiz. Ve Backlink sayınızı yükseltmek şu anda yapabileceğinzi tek şey bu arkadaşlar.

Nanomedya Ankara Web Tasarım Hizmetleri olarak sizlere şahsi düşüncelerimizi belirttik. Şu anda SEO açısından çalışmalarınızı kesmeyin. Aynı hız ve tempoda çalışmaya devam edin. Aksine daha çok makale ve özgün içerik girin zamanla eski sıralamanızı tekrar kazancaksınız. Bizler google'de %100 sorun olduğu kanaatindeyiz. Sebebi bilinmedik bir şekilde sürekli olarak sıralamalar değişmekte şu aşamada bizlerde ne olduğunun farkında değiliz. Şu anda var olan sıramızı korumak için sürekli makale girişi ve sürekli seo çalışmaları 'na backlink çalışmalarına devam etmekteyiz.

Yeni algoritmalara göre sesli arama özelliği geldi. Artık web siteleri sesli arama özelliği ile aranabilecek bu altyapıya uygun olmayan siteler SEO'da biraz daha geride olacaktır. Ayrıca Mobil uygulamalarda AMP Hızlandırılmış web siteleri daha çok ön planda olacaktır. Dolayısı ile bunların hepsi ekstra maliyet ve gerçekten pahalı maliyetler olduğundan bütçesi olmayan basit wordpress tarzı siteler gerileme yaşayacaktır. Özel yazılımlarla desteklenen profesyonel yazılımlar biraz daha ön planda olacaktır. Firmalara buradan sesleniyoruz maliyetler artabilir ama google 'de önceden bomboş siteler bile şans eseri 1nci çıkabiliyordu buda kullanıcıları huzursuz ediyordu artık buna google bu yeni güncelleme ile son verdi. Artık Çöp siteler, backlink kalabalığı gereksiz keywords kalabalığı , gereğinden fazla etiket kullanımı spam yemenize sebep olabilir. Yeni güncellemeler ile artık tüm web siteleriniz https protokolü kullanarak açılmalı siteniz'de güvenli yazısını görmelisiniz. Seo'da gerçekten SSL 'nin önemi artık git gide artmaya başladı sıralamalara baktığımızda SSL sertifikalı siteler daha ön planda olmaktadır.

Şu anki tesbitlerimiz bunlar Gelişmelerden sizleride haberdar edeceğiz.

Nanomedya SEO Ekibi