WordPress Dil Eklentisi Hangisini Tavsiye Edersiniz?

WordPress Dil Eklentisi Hangisini Tavsiye Edersiniz?

27 Ekim 2020


Wordpress Dil Eklentisi Hangisini Tavsiye Edersiniz?

Dijital ortamda var olmanın aslında en çarpıcı yanı global bir pazarda aktif bir rol üstlenici olmaktır. Şayet global bir pazarda satış yapıyor ya da yapmaya hazırlanıyorsunuz sitenizin muhakkak farklı dil sürümleri de olmalıdır. Çok dilli bir wordpress sistemi ile tüm bu sorunların çözümü mümkündür. Dik eklentileri sayesinde web siteniz pek çok dile kolayca uyarlanabilir. Sadece sitenizde bulunan içerikleriniz değil, dik eklentisi ile birlikte menüleriniz ve tüm bileşenleriniz de farklı bir dile evirilebilmektedir.

  • Google language translator
  • Translate press
  • Lolylang
  • Weglot translate
  • GTranslate

Gibi dil eklentileri oldukça popülerdir. Fakat bu eklentilerin kendilerine ait farklı özelliklere sahip olduğu da göz ardı edilmemelidir.

Loca Eklentisi Nasıl Kurulur?

Loca eklentisi dil için kullanılan eklentilerden bir tanesidir. Otomatik çeviri hizmeti sağlayan Loca Translate dosyaların tarayıcılardan düzenlenmesine de yardımcı olmaktadır. Kaynak kodlarında çevrilebilir dizeleri çıkan ve yerleşim yerel ayar kodları bulunan bu eklenti aynı zamanda dâhili bir çeviri editörü görevi görmektedir. Po ve Pot dosyalarını rahatlıkla düzenleyen eklenti gerçek çevirileri içermektedir. Ayrıca klavyede kısa yolları da bulunmaktadır. Dosyaların kaydedilmesi için de MO dosyalarına ihtiyaç duyulmaktadır.

Loca Eklentisinin Avantajları Nelerdir?

Loco Translate eklentisi bu gün aslında bu şekilde oluşturulmuş pek çok web sitesinde de kullanılmaktadır. Temaların ve eklentilerin çeviri için herhangi bir program olmadan çevirilmesine yardımcı olan eklentide sayısız dil seçeneği bulunmaktadır. Yani aslında kod sistemi ile İngilizce ya da Almanca bir site tasarımına gerek olmadan anlık olarak siteniz, panelleri de dahil farklı bir dile uyarlanabilecektir. Yeni ekle sekmesi ile birlikte kolayca eklenebilen ve temaya göre farklı diller içeren bu eklenti aslında oldukça basit bir sistem üzerine kurulmuştur.

Temanızda bulunan ya da eklenti üzerinde yer alan dil dosyaları otomatik olarak oluşturlur ve güncellenir. Çevirilerin kaydedilmesi için dil dizinleri bulunur. Bununla birlikte yerel kodları da bulunmaktadır. Admin girişi yaparak eklentiler menüsünden kolayca bu dil eklentisini web sitenize ekleyebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Loco translate ile çeviri artık çok basit!