Google Reklam Verme Ücretleri

Google Reklam Verme Ücretleri

14 Kasım 2018


Google Reklam Verme Ücretleri

Reklam vermek, günümüzün en çok tercih edilen tanıtım yollarının başında gelir. Dijital çağda her türlü reklam işlemlerinin, artık online bir şekilde yapıldığını görmekteyiz. Bundan dolayı internetteki reklam verme siteler tercih edilir. Elbette bunun en iyi şekilde yapıldığı firma Google olarak karşımıza çıkar. Hem bir arama motoru olan hem de internet üzerinden reklam yayınlama gibi bir hizmeti sağlayan firma, farklı ücretler belirleyerek bunu gerçekleştirir. Bu noktada Google reklam verme ücretleri bilinmek zorundadır.

Google Reklam Verme Ücretleri  Ne Kadar?

En çok merak edilen konuların başında gelen Google reklam ücretleri, tıklama başına belirlenmiştir. Buna göre Adwords sistemi içinde bir reklamın tıklama başı minimum 7 kuruş gibi bir ücrete sahip olduğunu görmekteyiz. Belirlenmiş olan bu fiyat en düşük miktardır. Çünkü mevcut meblağ 4 TL'ye kadar çıkabilir. Ancak 4 TL'nin üzerinde olan ve özellikle daha değişik sektörleri kapsayan fiyatlandırma da söz konusu olabilmektedir.

Google Reklam Ücretleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Google reklam ücretleri, hangi alan içinde reklam yayınlamak istediğiniz ile doğrudan alakalıdır. Özellikle rekabetin çok olduğu bazı sektörler içinde fiyat yukarıya doğru çıkabilmektedir. Budan dolayı sabit bir fiyat politikasının olmadığını söylemek mümkündür.
  • Google reklam için bir miktar bütçenin ayrılması gerekir. Ancak bu hususta kesin bir rakam vermek çok mantıklı değildir. Çünkü reklamın alanı, türü ve amacı gibi konular, fiyat ve bütçe hususunda değişik reklamların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.
  • Çok düşük bütçeye sahip olan kişiler de Google üzerinden reklam verebilirler. Buna göre en düşük ücretli reklam hizmetinin, arama ağı ile alakalı olduğunu görmekteyiz. Arama ağı reklamları ucuzdur. Başlangıç aşamasında idealdir. Buradan verilecek reklam sonrası elde edeceğiniz gelir ile üst seviye reklam hizmetlerinden faydalanmaya başlayabilirsiniz.
  • Firmanın reklam politikası, sizin vermiş olduğunuz reklama bir tıklama yapıldığı zaman ödeme yapmanızı gerektirir. Yani ne kadar fazla tıklanma olursa siz de o kadar fazla ödeme gerçekleştirirsiniz.

Google reklam verme ücretleri, bu özellikleri ile ön plana çıkar. Bundan dolayı uygun bir reklam için harekete geçebilirsiniz.